Shtëpi Shëndetësi Agjërimi mund ta mposhtë kancerin?

Agjërimi mund ta mposhtë kancerin?

Shperndaje në Facebook.

Të mbash dietë gjatë trajtimit të kancerit mund të ndihmojë në tkurrjen e tumoreve, kanë gjetur shkencëtarët.

Të kufizosh marrjen e kalorive përmes një diete të kontrolluar me kujdes mund të ndihmojë në rritjen e efekteve të kemoterapisë, kanë gjetur studimet e hulumtuesve francez dhe amerikan.

Ata besojnë se kjo dietë funksionon për shkak se efekti i “agjërimit” në trup dobëson qelizat e tumorit dhe rritë prezencën e qelizave kancer-vrasëse.

Nëse testimet klinike dalin të suksesshme, kjo do të thotë se pacientët do të kenë një mënyrë më të lirë dhe më efektive për t’i rritur shanset e shpëtimit nga kancerët e ndryshëm.

Shkencëtarët besojnë se paraardhësit tanë “ristartonin” sistemin e tyre imun përmes dietave.