Shtëpi Video Ajo rregullisht hedh lëng për shpëlarje të gojës në lavatriçe: Truk që...

Ajo rregullisht hedh lëng për shpëlarje të gojës në lavatriçe: Truk që do t’ju pushtojë! (Video)

Shperndaje në Facebook.

e1b03640-9860-0132-1e60-0a2c89e5f2f5-780x439

A ju ka rënë në mend ndonjëherë pastroni kazanin e makinës së larjeve të rrobave? Do të duhej t’ju kishte rënë në mend, sepse fjala është për vatrën e rrezikshme të baktereve.
Disa nga to janë edhe truk për larjen e gardërobës, i cili është shumë i thjeshtë, ndërkaq do t’ju hyjë në punë edhe juve për higjienë të mirë, që të pengoni tkurrjen e rrobave dhe ngjyrën e zbehur, si edhe që të hekurosni në shpejtësi, madje pa hekur për hekurosje.

1. Uji i njelmët mbron ngjyrën e xhinseve

Nëse dëshironi që xhinset tuaja të bukura të duken si të reja, lani në këtë mënyrë – vendosni xhinset në një enë, mbusheni enën me ujë, pastaj shtoni në enë kripë dhe njomni mirë. Kripa do të ruajë ngjyrën dhe do të pengojë procesin e zbehjes. Po këtë efekt mund ta arrini edhe nëse i ngrini në friz 24 orë! Vendosni xhinset në qese plastike dhe lini në friz një ditë, dhe do të pengoni procesin e shkatërrimit, por edhe do të eliminoni aromat e pakëndshme.

2. Tharësja e flokëve në vend të hekurit për hekurosje

A e keni ditur që në vend të hekurit mund të përdorni tharësen e flokëve? Provojeni, efekti është i shkëlqyeshëm!

3. Që gardëroba kurrë të mos rrudhet

Nëse më së shumti bëheni nervoz kur rrobat pas larjes në makinë rrudhen, mos u brengosni, zgjidhja është e thjeshtë – përdorni ujë të ftohtë! Pos që do të pengojnë rrudhjen e rrobave, me ndihmën e ujit të ftohtë rrobat me ngjyra nuk do të zbehen.

4. Rroba të freskëta e të pastra

Rrobave të bardha shtoni një gotë uthull në ciklin e shpëlarjes, ndërkaq rrobave të zeza një gotë kripë. Do të befasoheni sa gjatë do të qëndrojnë të freskëta!

5. Pastrojeni kazanin

Në makinën e zbrazët hidhni gjysmë gote ujë për larje të gojës dhe lëshojeni makinën në programin e shpëlarjes. Do të mbeteni pa fjalë kur të shihni aq mirë të pastruar kazanin!

Shikoni videon me truqe të shkëlqyeshme!