Shtëpi Shëndetësi Arsyet pse nuk duhet të futeni në det pasi keni ngrënë ushqim

Arsyet pse nuk duhet të futeni në det pasi keni ngrënë ushqim

Shperndaje në Facebook.

plazhi1-620x330

Të gjithë kemi marrë këshilla, të paktën njëherë të vetme në jetën tonë nuk duhet të lahemi në det sapo kemi ngrënë, pasi na rrezikohet jeta.
Në fakt, të dhënat shkencore në lidhje me mostretjen mes vakteve para larjes në ujë dhe rrezikut të mbytjes, janë të pakta. Por, ne mund të marrim disa këshilla për mënyrën sesi duhet të veprojmë sapo kemi ngrënë një vakt në plazh.
Rreziku më i madh është se mos brenda trupit tonë ndodh bllokimi i tretjes së ushqimit të konsumuar nga stomaku, që vjen si pasojë e ndryshimit të menjëhershëm të temperaturës trupore kur futemi në det.
Por, rreziqe të ngjashme vijnë edhe nëse kemi konsumuar një pije shumë të ftohtë, ose kur kalojmë nga një ambient i ngrohtë në një ambient tjetër me ajër të kondicionuar që e ka ulur temperaturën.
Megjithatë, të dhënat shkencore në lidhje me mostretjen mes vakteve para larjes në ujë dhe rrezikut të mbytjes, janë të pakta. Kjo ka bërë që Federate Ndërkombëtare e Shpëtimit të Jetës ta konsiderojë të pabazuar rekomandimin e shmangies së larjes në ujë pas ngrënies së vakteve.