Shtëpi Kuriozitete Femra (28) ka vdekur, duke mos e ditur çka po ndodhë në...

Femra (28) ka vdekur, duke mos e ditur çka po ndodhë në trupin e saj: Mjekët paralajmërojnë të gjitha femrat!

Shperndaje në Facebook.

Diagnoza është përcaktuar vonë, kurse mjekët menjëherë e kanë ditur se beteja është tashmë e humbur

Gruaja me emrin Amanda But, nënë e tre fëmijëve, ka vdekur në moshën 28 vjeçare nga kanceri i mitrës, duke mos e ditur çka po ndodhë në trupin e saj.

Në fakt, nëna e re i frigohej vizitave te gjinekologu dhe për këtë me vite i ka injoruar simptomat.

Diagnoza është përcaktuar kur tashmë kanceri ka metastazuar dhe kishte gjakderdhje të mëdha. I është nënshtruar kimioterapisë, por mjekët e dinin se beteja tashmë është e humbur. Amanda ka vdekur para ditëlindjes së 30, kurse tre fëmijët e vegjël kanë mbetur jetim.

Pas këtij rasti, mjekët edhe më shumë kanë filluar të paralajmërojnë se edhe gratë e reja duhet ta kuptojnë se kanceri nuk është sëmundje vetëm e njerëzve të moshuar dhe se parandalimi dhe kontrollet e rregullta mjekësore janë më se të domosdoshme.

Këto janë simptomat e kancerit të mitrës:

– Dhimbje e pashpjegueshme në fundin e barkut

– Dhimbje gjatë seksit

– Gjakderdhje jashtë ciklit menstrual

– Gjakderdhje pas seksit

– Dhimbje gjatë urinimit

– Sekretimi i erës së pakëndëshme

Kanceri i mitrës paraqet rritjen e qelizave malinje në indin e mitrës, shkruan HealthyDefinition.

Shkaku është akoma i panjohur, por shkencëtarët kanë zbuluar disa faktorë të mundshëm të rrezikut – menstruacioni para moshës 12 vjeçare, menopauza pas moshës 55 vjeçare dhe rritja e endometriumit (cipës rreth mitrës) janë vetëm disa nga ato.

Nëse keni zbuluar ndonjë nga simptomat apo faktorët e rrezikut, sa më shpejtë vizitoni gjinekologun dhe bëni një kontroll, ultrazë, dhe varësisht nga rezultatet edhe biopsinë.

Parandalimi më i mirë është mënyra e shëndetshme e jetesës dhe vizitat e rregullta te mjeku, që nënkupton kontrollim te gjinekologu së paku një herë në vit.