Shtëpi Video Ja çfarë i ndodhë lëkurës suaj kur shpërtheni një puçërr (FOTO)

Ja çfarë i ndodhë lëkurës suaj kur shpërtheni një puçërr (FOTO)

Shperndaje në Facebook.

Si mund të jetë shpërthimi i puçrrave një gjë e keqe, kur është një ndjenjë aq e mirë ta bësh atë?

Fatkeqësisht, kur ju e shpërtheni një puçërr, qeliza të vdekura të lëkurës dhe baktere të ndryshme shtypen brenda sipërfaqes së lëkurës, gjë që mund të shkaktoj infeksione të ndryshme, raporton lajmi.net.

Një ekspert i dermatologjisë shpjegon se shpërthimi i puçrrave thjeshtë bën që materiali i infektuar të shtypet në rrethinën e lëkurës, gjë që vetëm e keqësonproblemin.

“Një puçërr është si një qese brenda lëkurës që përmban vaj, baktere dhe infeksione. Shtypja e asaj puçrre vetëm mund të bëjë që këto gjëra të shpërndahen afër lëkurës, gjë që e keqëson problemin. Gjithashtu mund edhe të shpie në një infeksion dhe e nxinë lëkurën në atë zonë”, shpjegon dermatologia, Michelle Rodrigues, transmeton lajmi.net.

Më së miri është që ju t’i rezistoni këtyre puçrrave dhe brenda një afati prej një jave ato do hiqen nga trupi juaj.

meg-popping-a-zit

pop-1-600x358