Ja kush janë 19 njerëzit më të pasur në Shqipëri

Ja kush janë 19 njerëzit më të pasur në Shqipëri

Shperndaje në Facebook.

euro-96289_640-640x358


Edhe këtë vit janë bërë publik njerëzit më të pasur në Shqipëri. Ashtu si vitin e kaluar, shqiptari më i pasur ka rezultuar Samir Mane.
Në listën e 19 më të pasurve (tabela2 ) janë emra të njohur të biznesit, shumica e të cilëve kanë aktivitet në disa sektorë të ekonomisë, si në tregun e karburanteve, ndërtimit, tregtisë me shumicë, medias, sektorit financiar, etj.

Metodologjia e përdorur në përcaktimin e më të pasurve gjithsesi duket se është mjaft e kufizuar dhe merr parasysh kapitalin e shoqërive tregtare në pjesët që i takojnë secilit aksioner, fitimin për vitin e kaluar dhe kapitalin neto.

Lexo edhe  Meshkujt dëshirojnë që gratë t’i bëjnë këto gjëra seksuale

Secili kriter është ponderuar me një peshë të caktuar, për të dalë në një renditje agregate. Studimi i këtij viti ka përfshirë 60 sipërmarrës, ndërsa, sipas Fondacionit për Liri Ekonomike, synimi është që vitin e ardhshëm të analizohen 100 të tillë.
auto_me_te_pasurit1477673301