Shtëpi Video Ja njeriu me të cilin jetonte në Itali Zyra Hida, e vrarë...

Ja njeriu me të cilin jetonte në Itali Zyra Hida, e vrarë në vitin 1997 në Amsterdam

Shperndaje në Facebook.

Ja njeriu me të cilin jetonte në Itali Zyra Hida, e vrarë në vitin 1997 në Amsterdam

Shpëtim dhe Marenglen Hida nuk munden me t’i mbanin lotët kur u takuan me grupin e gazetarëve të emisionit “Varr pa emër” të televizionit holandez SBS.

Pas 19 vjetësh pritje, mësuan se nëna e tyre është vrarë. Janë djemtë e Zyra Hidës, një të reje shqiptare që u gjet pa jetë në një nga sheshet kryesore të Amsterdamit, Korrikun e vitit 1997.

Historia e saj u publikua një ditë më parë në Televizionin Klan, si pjesë e përpjekjeve të këtij grupi gazetarësh hollandezë, për ta identifikuar, në kërkimet e të cilit ndihmoi gazetari i Televizionit Klan, Bernard Pecnikaj.

Ajo është varrosur në Amsterdam në mesin e 300 viktimave pa emër. Djali i saj i madh, 31 – vjeçar, thotë se e ka njohur menjëherë, sapo e ka pare foton e saj në edicioni e lajmeve në Televizionin Klan.

Shpëtim Hida: Duke parë lajmet, i thashë nuses: “Kjo më duket se është mamaja ime”. – “Jo, nuk e besoj”, – tha nusja. “Po, po” – i thashë. Në atë kohë dola tek interneti, pashë fotot, mora dhe fotografitë, e verifikoj me gjithë foton dhe them, ajo është. Vjen dhe vëllai, i them dhe vëllai. Pastaj marrim në telefon tezen, lajmërojmë ata të familjes.

Kontaktet me nënën e tyre i kishin humbur një muaj para se ajo të zhdukej, në Qershorin e ’97 -ës. E dinin që jetonte në Romë. Prej atje u kishte dërguar disa herë para dhe këto dy foto.

zyra-hida-titi-700x439