Shtëpi Lajme “Më kanë përdhunuar disa shqiptarë”, gruaja kapet në Britani, historia merr kthesë...

“Më kanë përdhunuar disa shqiptarë”, gruaja kapet në Britani, historia merr kthesë tjetër

Shperndaje në Facebook.

Një grua e re u ndalua në Dover ku dyshohet se ishte trafikuar në Britani për seks. Ajo u tha zyrtarëve të sigurisë në Dover se ishte abuzuar seksualisht nga një bandë në Shqipëri dhe nuk kishte asnjë ide se ku ishte apo ku po shkonte, shkruan “Panorama”.

Por dy njerëz janë arrestuar sepse dyshohet se trafikonin njerëz për t’i shfrytëzuar seksualisht. Mësohet se shtetasit e arrestuar nuk janë shqiptarë, por thanë se gruaja është nga Shqipëria.

Neculai-Georgel Sirbu, 24 vjeç, fillimisht pretendoi se gruaja shqiptare ishte e dashura e tij për katër javë dhe ata po udhëtonin për në Londër duke kërkuar punë. Megjithatë, ai më vonë tha se kishte paguar 1,000 euro për ta marrë atë në Londër.

Gjykata e Kurorës së Canterbury se si Sirbu dhe Pal Sebastian Caragata, një roje 41-vjeçar i sigurisë, kishin bërë tri udhëtime nga Belgjika në Britani të Madhe në gusht. Të dy pranuan komplot për të kontrabanduar njerëzit në Britani të Madhe dhe u burgosën me nga tre vjet. Ata kishin mbërritur me automjete të ndara pas udhëtimit.

Më 17 gusht, Chef Sirbu u ndalua me një grua si një pasagjere dhe fillimisht ofroi një pasaportë rumune për të, me një emër të rremë. Gjyqtari, James Osborne, dëgjoi se sapo ajo ishte ndarë nga Sirbu, ajo pretendonte të ishte shqiptare dhe ishte abuzuar seksualisht nga anëtarët e një bande shqiptare, por jo nga Sirbu dhe Caragata. Caragata u tha oficerëve se ai kishte qenë në Angli 15 vjet më parë dhe nuk mbante para.

Gjykata dëgjoi se kishte qenë në Britani të Madhe tre ditë më parë dhe iu gjet te mbante 3,800 euro në xhepat e tij. Gjykatësi tha se kishte prova përfundimtare në mbështetje të pretendimeve të trafikimit të gruas.