Shtëpi Shëndetësi Ky ushqim çudibërës është mbrojtja më e mirë kundër kancerit në lukth

Ky ushqim çudibërës është mbrojtja më e mirë kundër kancerit në lukth

Shperndaje në Facebook.

Ky ushqim çudibërës është mbrojtja më e mirë kundër kancerit në lukth

Bëhet fjalë për lakrën turshi. Përgjithmonë ka qenë e vlerësuar, sidomos si ilaç. Me të mjekët popullorë kanë shëruar diabetin, gihtin, të ënjturat dhe inflamacionet. Në 100 gramë lakra turshi hasim madje 20 mg vitamina C. pasojnë vitamina A, acid folik, magnez, hekur, fosfor, kalcium, kalium, natrium dhe proteina.

Është burim i hatashëm për vitamina B12, e për këtë arsye sidomos ju sugjerohet vegjetarianëve. Lakra e kuqe deri shtatë here është më e shëndetshme se sa ai e bardha, e ngjyra e saj tregon se përmban edhe antocianinën shëruese. Ajo për nga çfarë lakra turshi dallohet nga ajo e papërpunuara janë bakteret probiotike.

Lakra turshi është ushqim i fermentuar dhe i pasur në mënyrë natyrale me kultura probiotike. Lakrat turshi sidomos janë të shëndetshme, pasi përmbajnë fitonutriente dhe trupin e mbrojnë prej kancerit në lukth. Mu për këtë arsye, mjekët ua sugjerojnë personave që kanë probleme me tretjen dhe që në përgjithësi kanë një lukth të ndjeshëm.