Shtëpi Video Meshkuj mos e mbani telefonin në xhep, po dëmtoni diçka shumë të...

Meshkuj mos e mbani telefonin në xhep, po dëmtoni diçka shumë të rëndësishme

Shperndaje në Facebook.

Teknologjia na e ka ndryshuar tërësisht jetën dhe mënyrën se si ne veprojmë dhe deri këtu nuk asgjë për tu çuditur. Mirëpo përveç te mirave që kemi nga teknologjia dhe telefonat e zgjuar, siç i themi në gjuhën e përditshme, ata kanë dhe efekte negative tek ne, sidomos ju meshkuj mbani vesh.

Dhe ju vajza që ndërkohë po lexoni, mbani shënime për të dashurit tuaj, një telefon mund t’ju prishë shumë punë në të ardhmen.

Sipas një studimi në  një artikull të Collective.evolution.com, meshkujt që e mbajnë celularin në xhep të kthyer nga ekrani dëmtojnë testosteronet dhe spermën.

Ky studim është bërë në Universitetin Technion në Izrael, ku gjatë hulumtimit morën pjesë 100 meshkuj. Sipas rezultateve të dala, meshkujt të cilët e mbanin telefonin në xhep kishin më pak spermë se meshkujt e tjerë.

vppctn7y-1402398315