Shtëpi Lajme Nënat detyrojnë vajzat të hekurosin gjoksin, mjekja: Arsyeja do t’ju shokojë

Nënat detyrojnë vajzat të hekurosin gjoksin, mjekja: Arsyeja do t’ju shokojë

Shperndaje në Facebook.

Zakonet dhe traditat janë të ndryshme në çdo vend të botës. Në një fis në Afrikë femrat janë të detyruara të “hekurosin” gjoksin.

“Hekurosja” e gjinjve mendohet si një metodë për të ndaluar rritjen e gjinjve, duke bërë shumë vogëlushe viktima.

Quhet rrafshim i gjirit dhe mund të shkaktojë infeksione apo problemeve të tjera”- ka thënë doktoresha Rebecca Tapscott.

Edhe pse janë metoda shumë të dhimbshme, nënat mendojnë se vajzat e tyre ndihen të mbrojtura duke parandaluar marrëdhëniet me dhunë.

Vajzat e bëjnë këtë gjë duke ngrohur gurë sa madhësia e dorës dhe më pas i vendosin tek gjinjtë e tyre.