Shtëpi Kuriozitete Nuk do ta besoni çfarë ndodh nëse nuk flini 6 orë në...

Nuk do ta besoni çfarë ndodh nëse nuk flini 6 orë në ditë

Shperndaje në Facebook.

Padyshim që gjumi është një faktor shumë i rëndësishëm në jetën tonë. në kohën kur shoqëria njerëzore po ecën me hapa gjigandë, në të njëjtën kohë njeriu po i “vjedh” vetes dicka shumë të çmuar , gjumin .

Sipas intv.al, më poshtë do të shikoni çfarë ndodh nëse nuk plotësoni gjashtë orë gjumë në ditë.Sipas një studimi të bërë kohët e fundit, nëse nuk jemi të rregullt me gjumin, është njëlloj sikurse të jeni abuzues me alkoolin.Gjithashtu në studimin e bërë u konstatua se pagjumësia është shkaktare e obezitetit, depresionit, dhe atakut kardiak.
LEXO EDHE
Përse hapim gojën?
Megjithatë, pasojat më shqetësuese janë ato që ndodhin në trurin tonë sepse gjumi ndikon drejtpërsëdrejti në sistemin endokrin dhe në gjenerimin e hormoneve dhe rigjenerimin e energjisë. Pra, nëse nuk flemë 6 orë në ditë, truri ynë nuk funksionon normalisht.