Shtëpi Lajme Sa deputetë do t’i mbesin PDK-së pa Nismën e AAK-në?

Sa deputetë do t’i mbesin PDK-së pa Nismën e AAK-në?

Shperndaje në Facebook.

Në emisionin Komiteti, sociologu Fisnik Halimi, ka komentuar rezultatet e zgjedhjeve dhe renditjen e subjekteve politike. Ai ka folur për mandatet që, sipas tij, do të marrin partitë brenda koalicioneve që u bënë para zgjedhjeve.

Halimi, bazuar në rezultatet që deri më tani kanë publikuar mediat, thotë se Partia Demokratike ka humbur më së shumti në këto zgjedhje, edhe pse koalicioni PAN doli fitues.

Sipas tij, Nisma e AAK nuk kanë pasur rënie edhe pse janë pjesë e koalicionit, ndërsa PDK do të ketë shumë më pak deputetë, marrë parasysh mandatet që deri më tani u tha se do të kenë Nisma e AAK.

Halimi ka treguar disa nga arsyet që, sipas tij, ndikuan në rënien e PDK’së, për të cilën thotë se mund të jetë edhe forca e tretë politike, nëse në mesin e 38 deputet.