Shtëpi Kuriozitete Sapo ta pini kafenë, vraponi në WC? Përse ju ndodh kështu (video)

Sapo ta pini kafenë, vraponi në WC? Përse ju ndodh kështu (video)

Shperndaje në Facebook.

Është konstatuar shkencërisht që kafja stimulon trurin, mirëpo ka edhe diçka në të që shumicën e detyron të shkojë në WC menjëherë pasi ta ketë pirë kafenë.

Kështu ndodh: Kafja na detyron për të kryer nevojën e madhe,

Vetëm 3 deri në 10 njerëz ballafaqohen me këtë “traumë”. Sekreti i parë të cilin e kanë zbuluar shkencëtarët është niveli i lartë i thartirës së lukthit, e cila për shkak të thartirës klorogjene aktivizon stomakun.

Pirja e kafesë gjithashtu shton gastritin, i cili relakson muskujt e anusit. Njëkohësisht kafja shton nivelin e holescistokinës, e cila liron enzimet e tëmthit dhe rregullon zbrazjen e organizmit.

Për shkak të thartirës së vet, kafja nxit organizmin që më shpejt të tretë ushqimin, andaj brenda katër minutave duhet patjetër të shkoni në WC.

Pasi kafeja ka efekt diuretik, ju duhet të kujdeseni që marrja e lëngjeve tek ju të jetë në sasi të mjaftueshme për të parandaluar dehidrimin.