Shtëpi Video Shokuese: pasi që ta shihni këtë, ju nuk do të hani kurrë...

Shokuese: pasi që ta shihni këtë, ju nuk do të hani kurrë më sallamë (Video)

Shperndaje në Facebook.

Shokuese: pasi që ta shihni këtë, ju nuk do të hani kurrë më sallamë (Video)

Ndaloni sa më parë të konsumoni hot-dog,për shkak se ky ushqim është shkaktari kryesor që shkakton kancer. Hot-dog në SHBA është ushqim i preferuar për shumë njerëz dhe ajo që është më e keqe pëlqehet shumë nga fëmijët, transmeton parrotlla.net.

Hot dog janë sjellë në Amerikë nga emigrantët gjermanë.Çdo verë rreth 7 milardë hot-dog konsumohen në Amerikë. Zakonisht ,prodhimi i hot –dog përfshin mish derri, viçi dhe mish pule, por i gjithë procesi vazhdon me mbetjet e tjera të kafshëve,si lëkura, yndyra, këmbët si dhe shtesa të shumta të tilla si :kripë,shurup misri,për ta pasuruar shijen.

Për më tepër, një hulumtim i bërë në Universitetin e Havait ka gjetur se mishi i përpunuar rritë shanset e zhvillimit të kancerit të pankreasit deri në 67%.

Domethënë, ky mish përfshin aditivë, nitrivë dhe nitrate, të cilat janë shumë të rrezikshme dhe shtojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe fshikëzës urinare si dhë shumë sëmundje të tjera.

Sipas Institutit Amerikan për Kërkimet e Kancerit, vetëm një hot-dog mund të rrisë rrezikun e kancerit kolorektal me 21%.