Shtëpi Teknologji Stuhia diellore, shkencëtarët përgatiten për ngjarjen që mund të shkatërrojë teknologjinë në...

Stuhia diellore, shkencëtarët përgatiten për ngjarjen që mund të shkatërrojë teknologjinë në botë

Shperndaje në Facebook.

v3-solarflare

Të dhënat tregojnë se një ngjarje katastrofike do të shkaktojë probleme që do të kushtojnë nga 600 bilionë USD deri në 2.6 trilion dollarë për t’u riparuar.

Shkencëtarët po përgatiten për një studi diellore që mund të thyejë komunikimin për vite dhe ta vërë në rrezik të madh jetën në tokë.

Shumë njerëz ende janë moskokëçarës apo ende jo në dijeni të mundësisë së një stuhie gjeomagnetike nga dielli që mund të shkaktojë dëmë të mëdha për jetën në tokë, shkruan The Independent. Një mundësi e tillë është njoftuar si një “propabilitet i ulët po me ndikim të lartë” që është duke u planifikuar nga agjensi si Departamenti Amerikan i Sigurisë dhe NASA dhe shkencëtarët kanë paralajmëruar se njerëzimi duhet të bëjë më shumë për këtë.