Shtëpi Kuriozitete Vjen lajmi i madh nga NASA: Ja çfarë do të ndodh me...

Vjen lajmi i madh nga NASA: Ja çfarë do të ndodh me 12 tetor, me asteroidin që ‘kërcënon’ tokën

Shperndaje në Facebook.

Një asteroid që u zbulua në vitin 2012 do të kalojë më pranë tokës më afër se kurrë. TC4 do të kalojë midis hënës dhe tokës dhe është vetëm 4200 milje larg planetit tonë.

Michael Kelley, shkencëtar i programit dhe shtabi i NASA-s për fushatën e vëzhgimit të TC4, tha:

“Shkencëtarët gjithmonë e kanë vlerësuar njohjen kur një asteroid do të bëjë një qasje të afërt dhe të kalojë në mënyrë të sigurt në Tokë, sepse ata mund të bëjnë përgatitjet për të mbledhur të dhëna për të karakterizuar dhe mësuar sa më shumë të jetë e mundur në lidhje me të.

Rruga e asteroidit është përshkruar si një “humbje e ngushtë” nga shkencëtarët, pasi, në terma astronomikë, është një fije floku larg.